Top
Over mij

Ik ben Wyke Potjer

Freelance journalist, content manager, eindredacteur en radiomaker voor opdrachtgevers als de VPRO, hetkanWEL en MVO Nederland. Ik werk sinds mijn studie journalistiek fulltime voor landelijke radio, televisie, print en online media. Inmiddels ben ik al weer een aantal jaar gespecialiseerd in duurzaamheid, oftewel alles wat het leven groener, eerlijker en leuker maakt.

Mijn werkervaring

Na mijn studie Journalistiek ben ik vrijwel onmiddellijk als freelancer aan de slag gegaan voor landelijke media. Ik werkte voor opdrachtgevers als de NTR, KRO, NCRV en VARA. In 2000 kwam ik in dienst bij BNN, waar ik ruim 12 jaar met heel veel plezier gewerkt heb. Ik deed redactie en regie voor verschillende radioprogramma’s  en was zes jaar lang de eindredacteur van het dagelijkse NPO Radio 1 programma BNN Today.

Na 12 jaar vond ik het tijd om afscheid te nemen en plaats te maken voor een nieuwe generatie radiomakers. Ik vertrok voor een paar maanden naar New York en ging aan de slag als freelancer. Ik schreef artikelen voor Elle, Esta, Trouw, Volkskrant magazine en diverse online platforms, organisaties en bedrijven. Ook maakte ik als freelancer weer radio voor de KRO-NCRV (diverse programma’s op NPO Radio 2) en de VPRO (Nooit meer slapen).

In 2017 ging ik freelance aan de slag als content manager van het online duurzaamheidsplatform hetkanWEL.nl (150.000 unieke bezoekers per maand). Naast het vernieuwen van de website,  het logo en het coördineren van de dagelijkse content, schrijf ik zelf ook regelmatig voor de site.

Contact

Neem contact met me op